A kubai nyers grapefruitlevek minősítésének fejlesztése II. a koncentrátum minőségének a biztosítása /

Kidolgoztunk egy olyan nyers grapefruitlé kiegyenlítési módszert, amelynek segítségével biztosíthattuk a grapefruitleveknek a minőségét, azaz a szárazanyag-/ savtartalom minimális értékét. Ennek a módszernek lényege, hogy a három minőségi osztályba sorolt nyers grapefruitleveket összekeverjük ellenk...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Torricella R.
Örsi Ferenc
Pino J.
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat Budapest 1985
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 31 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/80201
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Kidolgoztunk egy olyan nyers grapefruitlé kiegyenlítési módszert, amelynek segítségével biztosíthattuk a grapefruitleveknek a minőségét, azaz a szárazanyag-/ savtartalom minimális értékét. Ennek a módszernek lényege, hogy a három minőségi osztályba sorolt nyers grapefruitleveket összekeverjük ellenkező minőségű sűrítménnyel és vízzel. A standardizált grapefruitleveknek a minimális szárazanyag-tartalma 9,0 Bx° és a minimális szárazanyag/sav 6,0 lesz. Á nyerslevekből, sűrítményből és vízből való standardizált grapefruitlevek előállítására nomogramokat állítottunk fel.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:229-233
ISSN:0422-9576