EMQ és BHT antioxidánsok meghatározása intenzív folyadékkromatográfiával
The authors elaborated an HPLC method for the determination of antioxidants in premixes, feeds and fats. The conventional procedures of examination of antioxidants are complicated, contain several steps, take long time and losses may occur in them. On the other hand the HPLC is quick, has higher sen...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Pallas Lap- és Könyvkiadó Vállalat
Budapest
1985
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
31 No. 2 |
Kulcsszavak: | Folyadékkromatográfia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/80175 |
Tartalmi kivonat: | The authors elaborated an HPLC method for the determination of antioxidants in premixes, feeds and fats. The conventional procedures of examination of antioxidants are complicated, contain several steps, take long time and losses may occur in them. On the other hand the HPLC is quick, has higher sensitivity and the preparation of sample is only a simple extraction. Eine intensive flüssigkeitschromatographische Methode wurde von den Verfassern zur Bestimmung des Antioxydationsmittelgehaltes von Premixen, Futtermitteln sowie von Fetten entwickelt. Die traditionellen Verfahren zur Untersuchung der Antioxydationsmittel sind sehr komplex, enthalten viele Schritte und sind gar nicht frei von Verlusten. Die auf Flüssigkeitschromatographie begründete Methode ist im Gegenteil rasch, ihrer Empfindlichkeit ist höher, und die Vorbereitung der Muster besteht bloss aus einer einfachen Extraktion. Une méthode chromatographique en phase liquide a été élaborée pour le dosage de la teneur en antioxydants des fourrages et des graisses. Les analyses classiques sont complexes, se composent de beaucoup de pás, elles demandent longtemps et des pertes se peuvent former. La méthode chromatographique en phase liquide, en revanche, est vite, plus sensible et la préparation des échantillons se compose d’une simple extraction. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 78-86 |
ISSN: | 0422-9576 |