Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel
Élelmiszerekben elõforduló biogén aminok meghatározására túlnyomásos rétegkromatográfiás módszert dolgoztak ki. A Personal OPLC-re kidolgozott módszert trappista sajtban és karfiolban elõforduló biogén aminok gyors és hatékony kimutatására és mennyiségi meghatározására alkalmazták. Overpressured Lay...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
1997
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
43 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79928 |
Tartalmi kivonat: | Élelmiszerekben elõforduló biogén aminok meghatározására túlnyomásos rétegkromatográfiás módszert dolgoztak ki. A Personal OPLC-re kidolgozott módszert trappista sajtban és karfiolban elõforduló biogén aminok gyors és hatékony kimutatására és mennyiségi meghatározására alkalmazták. Overpressured Layer Chromatographic Method was developed for determination of biogenic amines in foods. The method developed for the Personal OPLC equipment could be used for rapid and efficient qualitativ and quantitativ determination of biogenie amines in cheese of type Trappista and in couliflower. Eine dünschichtchromatographische Methode mit Überdruck wurde für die Bestimmung der in Lebensmitteln vorkommenden biogenen Amine erarbeitet. Die für Personal OPLC erarbeitete Methode wurde für den schnellen und effektiven Nachweis sowie für die quantitative Bestimmung von biogenen Aminen in Trappista Käse und Blumenkohl angewandt. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 104-111 |
ISSN: | 0422-9576 |