Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel

Élelmiszerekben elõforduló biogén aminok meghatározására túlnyomásos rétegkromatográfiás módszert dolgoztak ki. A Personal OPLC-re kidolgozott módszert trappista sajtban és karfiolban elõforduló biogén aminok gyors és hatékony kimutatására és mennyiségi meghatározására alkalmazták. Overpressured Lay...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Kovács Ágnes
Simonné Sarkadi Lívia
Mincsovics Emil
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 1997
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 43 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79928
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Élelmiszerekben elõforduló biogén aminok meghatározására túlnyomásos rétegkromatográfiás módszert dolgoztak ki. A Personal OPLC-re kidolgozott módszert trappista sajtban és karfiolban elõforduló biogén aminok gyors és hatékony kimutatására és mennyiségi meghatározására alkalmazták. Overpressured Layer Chromatographic Method was developed for determination of biogenic amines in foods. The method developed for the Personal OPLC equipment could be used for rapid and efficient qualitativ and quantitativ determination of biogenie amines in cheese of type Trappista and in couliflower. Eine dünschichtchromatographische Methode mit Überdruck wurde für die Bestimmung der in Lebensmitteln vorkommenden biogenen Amine erarbeitet. Die für Personal OPLC erarbeitete Methode wurde für den schnellen und effektiven Nachweis sowie für die quantitative Bestimmung von biogenen Aminen in Trappista Käse und Blumenkohl angewandt.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:104-111
ISSN:0422-9576