DNS meghatározásán alapuló technikák az élelmiszer-minőségellenőrzésben

A DNS meghatározáson alapuló vizsgálati módszerek élelmiszer minõségellenõrzésben történõ alkalmazási lehetõségeit mutatják be a szerzõk állati és növényi eredetû nyersanyagokon és élelmiszeripari szempontból jelentõs mikroorganizmusok azonosításában, továbbá eredetvizsgálatoknál. Applicability of m...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szalai Gábor
Tóth Ágnes
Lásztity Radomir
Salgó András
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 1997
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 43 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszeripar - minőségellenőrzés - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79927
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A DNS meghatározáson alapuló vizsgálati módszerek élelmiszer minõségellenõrzésben történõ alkalmazási lehetõségeit mutatják be a szerzõk állati és növényi eredetû nyersanyagokon és élelmiszeripari szempontból jelentõs mikroorganizmusok azonosításában, továbbá eredetvizsgálatoknál. Applicability of methods based on DNA determination in food quality control is presented. Examples shown are the investigation of raw materials of plant or animal origin, the identification of micro-organisms significant in food industry as well as study of origin. Verfasser stellen die Anwendungsmöglichkeiten der auf der Basis der DNS-Bestimmung entwickelten Untersuchungsmethoden in der Lebensmittelqualitätskontrolle vor. Diese Methoden werden an den tierischen und pflanzlichen Rohstoffen sowie bei der Identifierung von für die Lebensmittelindustrie wichtigen Mikroorganismen und weiterhin bei den Ursprungsuntersuchungen eingesetzt.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:97-103
ISSN:0422-9576