Arzén élelmiszerekben
Az arzén - különbözå vegyületek (As(III) és As(V), szerves és szervetlen) formájában - jelen van a környezetben és az élelmiszerekben. A különféle molekulaszerkezeté és oxidációs fokú arzénvegyületek kémiai és toxikológiai jellemzåi eltéråek. Az élelmiszerekben és vízben elåforduló legtoxikusabb arz...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Szerleticsné Túri Mária Ácsné Kovacsics Loréna Szeitzné Szabó Mária Búza László |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2009
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
55 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerbiztonság, Élelmiszerkémia - arzén |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79712 |
Hasonló tételek
-
Mikotoxin vizsgálati eredmények a hazai élelmiszerekben
Szerző: Ácsné Kovacsics Loréna, et al.
Megjelent: (2007) -
Arzén-meghatározás állati eredetű élelmiszerekben spektrofotometriás módszerrel
Szerző: Vidáné Poroszlay Borbála, et al.
Megjelent: (1988) -
В. cereus előfordulása élelmiszerekben
Szerző: Nikodemusz István, et al.
Megjelent: (1963) -
Konzerválószerek meghatározása élelmiszerekben
Szerző: Spanyár Pál
Megjelent: (1958) -
Növényvédőszer-maradékok vizsgálata gyorsfagyasztott élelmiszerekben
Szerző: Szabolcs László, et al.
Megjelent: (1973)