Az élelmiszerfizikai vizsgálatok jelentősége az élelmiszerek minősítésében

A cikk rámutat az élelmiszerfizika néhány olyan területére, amelyek jól alkalmazhatók az élelmiszerminősítésben. Ezek a következők: roncsolásmentes, optikai, akusztikai és bioelektromos méréstechnikák, reometriai eljárások, magfizikai módszerek, termikus és elektrometriai méréstechnikák, mágneses vi...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szabó S. András
László Péter
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Q & M Kft. Budapest 2009
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 55 No. 3
Kulcsszavak:Élelmiszerfizika
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79711
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:A cikk rámutat az élelmiszerfizika néhány olyan területére, amelyek jól alkalmazhatók az élelmiszerminősítésben. Ezek a következők: roncsolásmentes, optikai, akusztikai és bioelektromos méréstechnikák, reometriai eljárások, magfizikai módszerek, termikus és elektrometriai méréstechnikák, mágneses vizsgálati módszerek, radiometriai és mikrobiológiai jellegé vizsgálatok. The article deals with some topics of food physics, which can be applied in qualification of food. These fields are the following: nondestructive, optical, acoustical and bioelectrical techniques, rheometrical methods, nuclear techniques, thermical and electrometrical methods, radiometrical and microbiological investigations.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:166-169
ISSN:0422-9576