Ízfelismerő képesség vizsgálata sós (nátrium-klorid) ízre citromsav jelenlétében = Investigation of the ability of taste-recognition for salty taste (sodium-chloride) in presence of citric acid
A cikk sós ízre vonatkozó, modell-oldatokkal végzett ízfelismerő vizsgálat eredményeit ismerteti, citromsav jelenlétében. Megállapítható volt a maszkírozó (elfedő) hatás, a citromsav jelenléte jelentősen csökkenti a sós íz felismerhetőségét a hasonló koncetrációjú, de zavaró ízkomponenst nem tartalm...
Elmentve itt :
Szerző: | Szabó S. András |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Q & M Kft.
Budapest
2008
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
54 No. 3 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat - érzékszervi |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79682 |
Hasonló tételek
-
Study of basic taste recognition among the tourism and catering management students of the Budapest Business School
Szerző: Fekete-Frojimovics Zsófia, et al.
Megjelent: (2018) -
Élelmiszerek ízoptimalizálása elektronikus nyelv segítségével = Optimizing the taste of food products using electronic tongue analyzer
Szerző: Bonnefille Marion
Megjelent: (2011) -
New types of taste bud formation in human gustatory papillae
Szerző: Kubota K., et al.
Megjelent: (1963) -
New types of taste bud formation in human gustatory papillae
Szerző: Megyeri János
Megjelent: (1963) -
Cartoons of our days. How do cartoons influence children's taste and imagination?
Szerző: Vargáné Fülöp Andrea
Megjelent: (2003)