Klasszikus témák új megvilágításban a glutén mint speciális élelmiszerbiztonsági és analitikai kihívás /

A glutén, vagy sikér fehérjék táplálkozás-élettani szerepe és megítélése az utóbbi évtizedekben kettőssé vált. A glutén fehérjék egyrészt központi szerepet töltenek be a búza és más gabonák sütőipari minőségének kialakításában. Másrészt azonban egyre inkább előtérbe kerülnek olyan túlérzékenységi re...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Kormosné Bugyi Zsuzsanna
Muskovics Gabriella
Schall Eszter
Török Kitti
Hajas Lívia
Scherf Katharina
Xhaferaj Majlinda
Koehler Peter
Schoenlechner Regine
D'amico Stefano
Poms Roland
Tömösközi Sándor
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2022
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 68 No. 4
Kulcsszavak:Élelmiszerbiztonság, Élelmiszerkémia - kutatás, Glutén
Tárgyszavak:
doi:10.52091/EVIK-2022/4-4-HUN

Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79499

Hasonló tételek