Klasszikus témák új megvilágításban a glutén mint speciális élelmiszerbiztonsági és analitikai kihívás /
A glutén, vagy sikér fehérjék táplálkozás-élettani szerepe és megítélése az utóbbi évtizedekben kettőssé vált. A glutén fehérjék egyrészt központi szerepet töltenek be a búza és más gabonák sütőipari minőségének kialakításában. Másrészt azonban egyre inkább előtérbe kerülnek olyan túlérzékenységi re...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Kormosné Bugyi Zsuzsanna Muskovics Gabriella Schall Eszter Török Kitti Hajas Lívia Scherf Katharina Xhaferaj Majlinda Koehler Peter Schoenlechner Regine D'amico Stefano Poms Roland Tömösközi Sándor |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2022
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
68 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszerbiztonság, Élelmiszerkémia - kutatás, Glutén |
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.52091/EVIK-2022/4-4-HUN |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79499 |
Hasonló tételek
-
Classics in a new perspective gluten as a special food safety and analytical challenge /
Szerző: Kormosné Bugyi Zsuzsanna, et al.
Megjelent: (2022) -
A túlérzékenységi reakciókat kiváltó fehérjék viselkedése élelmiszerfeldolgozási folyamatok során
Szerző: Török Kitti, et al.
Megjelent: (2016) -
The behavior of hypersensitivitycausing proteins during food processing
Szerző: Török Kitti, et al.
Megjelent: (2016) -
Mikotoxinok a gabonatermesztésben az élelmiszerbiztonsági kihívás /
Szerző: Mesterházy Ákos
Megjelent: (2007) -
A gabonatudományi és növényi fehérje kutatások közelmúltja, jelene és remélt jövője
Szerző: Tömösközi Sándor, et al.
Megjelent: (2022)