Mineral content of foodstuffs - palladium in food

Palladium is one of the platinum group metals, a microelement. Within the platinum group metals, it belongs to the group of light platinum metals. It is not an essential element and not stimulative either. It is present in the food chain at very low, µg/kg concentrations, therefore, even though it f...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szabó S. András
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2019
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 65 No. 1
Kulcsszavak:Ásványi anyag-tartalom - élelmiszer, Palládium, Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79269
LEADER 01600nab a2200229 i 4500
001 acta79269
005 20230826081143.0
008 230711s2019 hu o 0|| eng d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Szabó S. András 
245 1 0 |a Mineral content of foodstuffs - palladium in food  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Szabó S. András 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2019 
300 |a 2409-2411 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 65 No. 1 
520 3 |a Palladium is one of the platinum group metals, a microelement. Within the platinum group metals, it belongs to the group of light platinum metals. It is not an essential element and not stimulative either. It is present in the food chain at very low, µg/kg concentrations, therefore, even though it forms some decidedly toxic compounds, its toxic effect has no practical importance from an agricultural production, environmental protection or human nutrition point of view. The discussion of palladium-related knowledge was undertaken to complete a series of communications that started years ago. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Ásványi anyag-tartalom - élelmiszer, Palládium, Élelmiszerkémia, Élelmiszervizsgálat 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79269/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2019_01_2409-2411.pdf  |z Dokumentum-elérés