Élelmiszereink akrilamid-tartalma

2002 óta ismeretes [5], hogy a szénhidrátokat és aminosavakat együtt tartalmazó élelmiszerek hőkezeléssel történő előállítása során az alkalmazott alapanyagok kémiai összetételétől, és a technológiában alkalmazott hőmérséklettől függően képződő átalakulási termékek között Maillard-típusú reakcióban...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Szigeti Tamás János
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2018
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 64 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia, Akrilamid, Élelmiszerbiztonság, Élelmiszeripari technológia
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79196

Hasonló tételek