Élelmiszereink akrilamid-tartalma
2002 óta ismeretes [5], hogy a szénhidrátokat és aminosavakat együtt tartalmazó élelmiszerek hőkezeléssel történő előállítása során az alkalmazott alapanyagok kémiai összetételétől, és a technológiában alkalmazott hőmérséklettől függően képződő átalakulási termékek között Maillard-típusú reakcióban...
Elmentve itt :
Szerző: | Szigeti Tamás János |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2018
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
64 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat, Élelmiszerkémia, Akrilamid, Élelmiszerbiztonság, Élelmiszeripari technológia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79196 |
Hasonló tételek
-
Kereskedelmi forgalomban kapható kapszulás kávék akrilamid tartalma
Szerző: Schmidt Noémi
Megjelent: (2021) -
Akrilamid gélelektroforézis alkalmazása élelmiszerfehérjék vizsgálatánál
Szerző: Farkas Józsefné
Megjelent: (1970) -
Élelmiszereink vitaminmeghatározásának mai helyzete
Szerző: Lindner Károly
Megjelent: (1955) -
Élelmiszereink minősége és biztonsága
Szerző: Käferstein Fritz K., et al.
Megjelent: (1996) -
Élelmiszereink összetételének legújabb adatai XIX. gyümölcseink almasav, borkősav, citromsav tartalma félérett és érett állapotban /
Szerző: W. Jurics Éva, et al.
Megjelent: (1965)