Szemkamerás módszerek alkalmazása az élelmiszerkutatásban

A szemkövetés-vizsgálat egy széles körben alkalmazott eszköz az emberi tekintet irányának követésére. A szemkamerák nagymértékű műszaki fejlődésének következtében napjainkban számos új alkalmazási terület létezik. Ezek egyike az az élelmiszer-kutatás, ahol sok kérdést meg lehet válaszolni a szemmozg...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Gere Attila
Rashed Mahmoud Said
Kókai Zoltán
Sipos László
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2017
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 63 No. 3
Kulcsszavak:Érzékszervi vizsgálat, Élelmiszerkutatás - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79164
LEADER 01832nab a2200265 i 4500
001 acta79164
005 20230826081758.0
008 230707s2017 hu o 0|| hun d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
100 1 |a Gere Attila 
245 1 0 |a Szemkamerás módszerek alkalmazása az élelmiszerkutatásban  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Gere Attila 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2017 
300 |a 1620-1626 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 63 No. 3 
520 3 |a A szemkövetés-vizsgálat egy széles körben alkalmazott eszköz az emberi tekintet irányának követésére. A szemkamerák nagymértékű műszaki fejlődésének következtében napjainkban számos új alkalmazási terület létezik. Ezek egyike az az élelmiszer-kutatás, ahol sok kérdést meg lehet válaszolni a szemmozgás vizsgálatával. A módszer nem csak az élelmiszer-marketingben, hanem az érzékszervi vizsgálatokban és a fogyasztói tanulmányokban is alkalmazható. Cikkünkben az volt a célunk, hogy bemutassuk a szemkamerás vizsgálatok elvét a fő szemmozgásokkal együtt, és leírjuk a mért változók jelentését. Ezen kívül bemutatunk néhány alkalmazási lehetőséget az élelmiszer-tudomány területéről. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Érzékszervi vizsgálat, Élelmiszerkutatás - módszer 
700 0 1 |a Rashed Mahmoud Said  |e aut 
700 0 1 |a Kókai Zoltán  |e aut 
700 0 1 |a Sipos László  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79164/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_03_1620-1626.pdf  |z Dokumentum-elérés