Szemkamerás módszerek alkalmazása az élelmiszerkutatásban
A szemkövetés-vizsgálat egy széles körben alkalmazott eszköz az emberi tekintet irányának követésére. A szemkamerák nagymértékű műszaki fejlődésének következtében napjainkban számos új alkalmazási terület létezik. Ezek egyike az az élelmiszer-kutatás, ahol sok kérdést meg lehet válaszolni a szemmozg...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2017
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
63 No. 3 |
Kulcsszavak: | Érzékszervi vizsgálat, Élelmiszerkutatás - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79164 |
LEADER | 01832nab a2200265 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta79164 | ||
005 | 20230826081758.0 | ||
008 | 230707s2017 hu o 0|| hun d | ||
022 | |a 0422-9576 | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
100 | 1 | |a Gere Attila | |
245 | 1 | 0 | |a Szemkamerás módszerek alkalmazása az élelmiszerkutatásban |h [elektronikus dokumentum] / |c Gere Attila |
260 | |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |b Budapest |c 2017 | ||
300 | |a 1620-1626 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 63 No. 3 | |
520 | 3 | |a A szemkövetés-vizsgálat egy széles körben alkalmazott eszköz az emberi tekintet irányának követésére. A szemkamerák nagymértékű műszaki fejlődésének következtében napjainkban számos új alkalmazási terület létezik. Ezek egyike az az élelmiszer-kutatás, ahol sok kérdést meg lehet válaszolni a szemmozgás vizsgálatával. A módszer nem csak az élelmiszer-marketingben, hanem az érzékszervi vizsgálatokban és a fogyasztói tanulmányokban is alkalmazható. Cikkünkben az volt a célunk, hogy bemutassuk a szemkamerás vizsgálatok elvét a fő szemmozgásokkal együtt, és leírjuk a mért változók jelentését. Ezen kívül bemutatunk néhány alkalmazási lehetőséget az élelmiszer-tudomány területéről. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Érzékszervi vizsgálat, Élelmiszerkutatás - módszer | ||
700 | 0 | 1 | |a Rashed Mahmoud Said |e aut |
700 | 0 | 1 | |a Kókai Zoltán |e aut |
700 | 0 | 1 | |a Sipos László |e aut |
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79164/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2017_03_1620-1626.pdf |z Dokumentum-elérés |