Minőségi magyar termékek nyomában - a magyar élelmiszerkönyv működése

Cikkünk bemutatja a Magyar Élelmiszerkönyvet, illetve annak szerepét a piaci szabályozásban és a fogyasztói minőségtudatosság kialakításában, valamint a történeti áttekintésen túl kitér a sikeres működés sarkalatos pontjaira is. Ezt követően primer kutatási eredményeken keresztül mutatjuk be azt, ho...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Szegedyné Fricz Ágnes
Dömölki Marianna
Kuti Beatrix
Izsó Tekla
Szakos Dávid
Bognár Lajos
Kasza Gyula
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2016
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 62 No. 4
Kulcsszavak:Fogyasztói magatartás, Élelmiszergazdaság - minőségszabályozás, Szabvány - magyar - élelmiszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79120
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Cikkünk bemutatja a Magyar Élelmiszerkönyvet, illetve annak szerepét a piaci szabályozásban és a fogyasztói minőségtudatosság kialakításában, valamint a történeti áttekintésen túl kitér a sikeres működés sarkalatos pontjaira is. Ezt követően primer kutatási eredményeken keresztül mutatjuk be azt, hogy az árérzékeny magyar vásárlók milyen szempontok alapján szavaznak bizalmat a magyar termékeknek. Ennek fényében számításba vesszük, hogy a minőségre vonatkozó előírások a jövőben hogyan hathatnak a feltárt attitűdökre, hiszen a Magyar Élelmiszerkönyv szabályozásainak alapvető feladata, hogy az itthon készült élelmiszereket a vásárlók kiemelkedő minőségűnek érezzék.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:1338-1345
ISSN:0422-9576