Fajtamézek botanikai eredetének vizsgálata
A Debreceni Egyetem Élelmiszertudományi Intézetében tizedik éve foglalkozunk mézek vizsgálatával. Tanulmányunkban 70 darab fajtaméz (akác, hárs, repce, napraforgó, selyemfű, gesztenye és erdei) prolin- és összes fenolos vegyülettartalmát vizsgáltuk. Vizsgálataink során arra kerestük a választ, hogy...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Czipa Nikolett Novák Anna Kovács Béla |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2016
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
62 No. 4 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - méz, Élelmiszerkémia - méz |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79116 |
Hasonló tételek
-
A tej- és juhtej termékek pasztőrözött eredetének vizsgálata
Szerző: Wagner Attila
Megjelent: (1973) -
Analysis of the botanical origins of monofloral honey types
Szerző: Czipa Nikolett, et al.
Megjelent: (2016) -
Szárított bazsalikommal dúsított kenyerek vizsgálata és eredményeinek értékelése
Szerző: Varga-Kántor Andrea, et al.
Megjelent: (2021) -
Magyar termelői mézek elemtartalma = Element content of Hungarian beekeepers' honeys
Szerző: Czipa Nikolett, et al.
Megjelent: (2010) -
Különböző fűszerekkel dúsított kenyerek makroelem tartalmának meghatározása és hozzájárulásuk a táplálkozási referencia értékhez
Szerző: Varga-Kántor Andrea, et al.
Megjelent: (2022)