Teaching chemistry, biology and physics with the help of food analytical experiments

Experiments are of particular importance in the school education of physics, biology and chemistry. Students welcome gladly if the subject of an experiment is some kind of food, well-known to them. In the current work, ten simple experiments of physical, chemical and biological nature are described....

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Bozi János
Szabó S. András
Izsák Margit
Tiszáné Kósa Eszter Imola
Szabó Gergely Levente
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2016
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 62 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - középiskola, Kémia tanítása - középiskola, Fizika tanítása - középiskola, Biológia tanítása - középiskola
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79078
LEADER 01747nab a2200277 i 4500
001 acta79078
005 20230826082030.0
008 230706s2016 hu o 0|| eng d
022 |a 0422-9576 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Bozi János 
245 1 0 |a Teaching chemistry, biology and physics with the help of food analytical experiments  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Bozi János 
260 |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.  |b Budapest  |c 2016 
300 |a 990-995 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 62 No. 1 
520 3 |a Experiments are of particular importance in the school education of physics, biology and chemistry. Students welcome gladly if the subject of an experiment is some kind of food, well-known to them. In the current work, ten simple experiments of physical, chemical and biological nature are described. The foods analyzed or used in the experiments are apples, apple juice, potatoes, lemons, lemon juice, vinegar, food coloring, table salt, vegetable oil, beet sugar, baking powder, baking soda and gelatin. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - középiskola, Kémia tanítása - középiskola, Fizika tanítása - középiskola, Biológia tanítása - középiskola 
700 0 1 |a Szabó S. András  |e aut 
700 0 1 |a Izsák Margit  |e aut 
700 0 2 |a Tiszáné Kósa Eszter Imola  |e aut 
700 0 2 |a Szabó Gergely Levente  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79078/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_01_990-995.pdf  |z Dokumentum-elérés