Teaching chemistry, biology and physics with the help of food analytical experiments
Experiments are of particular importance in the school education of physics, biology and chemistry. Students welcome gladly if the subject of an experiment is some kind of food, well-known to them. In the current work, ten simple experiments of physical, chemical and biological nature are described....
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft.
Budapest
2016
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
62 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - középiskola, Kémia tanítása - középiskola, Fizika tanítása - középiskola, Biológia tanítása - középiskola |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/79078 |
LEADER | 01747nab a2200277 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta79078 | ||
005 | 20230826082030.0 | ||
008 | 230706s2016 hu o 0|| eng d | ||
022 | |a 0422-9576 | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a eng | ||
100 | 1 | |a Bozi János | |
245 | 1 | 0 | |a Teaching chemistry, biology and physics with the help of food analytical experiments |h [elektronikus dokumentum] / |c Bozi János |
260 | |a WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. |b Budapest |c 2016 | ||
300 | |a 990-995 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 62 No. 1 | |
520 | 3 | |a Experiments are of particular importance in the school education of physics, biology and chemistry. Students welcome gladly if the subject of an experiment is some kind of food, well-known to them. In the current work, ten simple experiments of physical, chemical and biological nature are described. The foods analyzed or used in the experiments are apples, apple juice, potatoes, lemons, lemon juice, vinegar, food coloring, table salt, vegetable oil, beet sugar, baking powder, baking soda and gelatin. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - középiskola, Kémia tanítása - középiskola, Fizika tanítása - középiskola, Biológia tanítása - középiskola | ||
700 | 0 | 1 | |a Szabó S. András |e aut |
700 | 0 | 1 | |a Izsák Margit |e aut |
700 | 0 | 2 | |a Tiszáné Kósa Eszter Imola |e aut |
700 | 0 | 2 | |a Szabó Gergely Levente |e aut |
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/79078/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_2016_01_990-995.pdf |z Dokumentum-elérés |