Teaching chemistry, biology and physics with the help of food analytical experiments

Experiments are of particular importance in the school education of physics, biology and chemistry. Students welcome gladly if the subject of an experiment is some kind of food, well-known to them. In the current work, ten simple experiments of physical, chemical and biological nature are described....

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Bozi János
Szabó S. András
Izsák Margit
Tiszáné Kósa Eszter Imola
Szabó Gergely Levente
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2016
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 62 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - középiskola, Kémia tanítása - középiskola, Fizika tanítása - középiskola, Biológia tanítása - középiskola
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79078
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Experiments are of particular importance in the school education of physics, biology and chemistry. Students welcome gladly if the subject of an experiment is some kind of food, well-known to them. In the current work, ten simple experiments of physical, chemical and biological nature are described. The foods analyzed or used in the experiments are apples, apple juice, potatoes, lemons, lemon juice, vinegar, food coloring, table salt, vegetable oil, beet sugar, baking powder, baking soda and gelatin.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:990-995
ISSN:0422-9576