Omega-3 zsírsavforrásokkal kiegészített húskészítmények vizsgálata

Kutatásunk célja az volt, hogy három húskészítmény (lecsókolbász, császár rolád, kacsamájas) n-3-zsírsav-tartalmát megnöveljük úgy, hogy a hozzáadott érték deklarálható legyen a termékek jelölésén. Az n-3-zsírsavak szintjének növelését alfa-linolénsavban gazdag bio lenmagcsíra-olajjal (legalább 300...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Tanai Attila
Lelovics Zsuzsanna
Kovács Anett
Hingyi Hajnalka
Csavajda Éva
Kovács Péter
Kovács Nándor
Kanyóné Princes Gyöngyi
Grosz György
Tóth Tamás
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: WESSLING Nemzetközi Kutató és Oktató Központ Közhasznú Nonprofit Kft. Budapest 2016
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 62 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Omega-3 olaj, Zsírsavak
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/79075

Hasonló tételek