Quality characters of winter wheat - amaranth flour

Amaranth is quite nutritious. It contains high amounts of vitamin C, iron, carotene, calcium, folic acid. Both the leaves and seeds contain protein of an unusually high quality The protein is high in the amino acide lysine, which is the limiting amino acid in cereals like maize, wheat and rice. In o...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Barancsi Ágnes
Testületi szerző: Traditions, innovation, sustainability (2011) (Hódmezővásárhely)
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar Szeged 2011
Sorozat:Agrár- és vidékfejlesztési szemle 6 No. 1
Kulcsszavak:Búza - minőség, Búzatermesztés, Őszi búza
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/76122
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Amaranth is quite nutritious. It contains high amounts of vitamin C, iron, carotene, calcium, folic acid. Both the leaves and seeds contain protein of an unusually high quality The protein is high in the amino acide lysine, which is the limiting amino acid in cereals like maize, wheat and rice. In our work we have analysed alveographical and extensigraphical parameters, wet gluten content, gluten expansiveness and baking parameters of winter wheat – amaranth flour.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:297-301
ISSN:1788-5345