Fenntarthatóság a HORECA ágazatban netnográfia felmérések alapján /

Az elmúlt években a műanyagok gazdasági szerepe egyre jelentősebbé vált. Termelésük folyamatos növekedést mutat, különösen az FMCG-termékek piacán. A 2018-ban, az Európai Unió tagországai által elfogadott stratégia célkitűzései kitérnek az újrahasznosításra, javításra, felhasználásra és az egyéb kor...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Juhász-Kis Virág Judit
Lendvai Edina
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Szeged 2021
Sorozat:Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok 16 No. 3-4
Kulcsszavak:Fenntarthatóság, Fogyasztói magatartás
Tárgyszavak:
doi:10.14232/jtgf.2021.3-4.35-43

Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/74786
Leíró adatok
Tartalmi kivonat:Az elmúlt években a műanyagok gazdasági szerepe egyre jelentősebbé vált. Termelésük folyamatos növekedést mutat, különösen az FMCG-termékek piacán. A 2018-ban, az Európai Unió tagországai által elfogadott stratégia célkitűzései kitérnek az újrahasznosításra, javításra, felhasználásra és az egyéb korlátozásokra. Ezen törekvéseknek ellentmondani látszik a HORECA szektorban használt műanyagok mennyisége, melyet – az előírások miatt – le kell cserélni környezetbarátra. Ebből kiindulva kezdtük kutatásunkat, mely során célul tűztük ki a hazai lakosság, azon belül is a HORECA szektor fogyasztóinak környezetvédelemmel kapcsolatos attitűdjének, véleményének, valamint szokásainak megismerését. Primer kutatásunk előtt a releváns hazai és nemzetközi netnográfiai kutatásokat tanulmányoztuk, azzal a céllal, hogy előkészítsük saját, empirikus úton végzett kutatásunkat. Abstract: The economic role of plastics has become increasingly important in recent years. Their production is growing steadily, especially in the market for FMCG products. A European Strategy for Plastics in a Circular Economy was adopted by EU members in 2018. These efforts seem to be contradicted by the amount of plastic used in the HORECA sector, which, due to regulations, has to be replaced by environmentally friendly ones. We have realized this problem and outlined our research. We aimed to get to know the attitudes, opinions and habits of the Hungarian population, including the consumers of the HORECA sector, regarding environmental protection. Prior to our primary research, we studied relevant domestic and international netnographic research with the goal of preparing our own empirical research.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:35-43
ISSN:1788-7593