Lemorzsolódás csökkentésére irányuló felmérés a tanulási problémákkal küszködő hallgatók körében /

Kutatásunk során fel kívántuk mérni, hogy a Mérnöki Kar hallgatóinak esetében milyen tényezők okozhatják a hallgatói létszám csökkenését. A felmérés során a korábban készült EFOP3.4.3-16-2016-0001 számú alprojektre építve szerettünk volna további vizsgálatokat lefolytatni. A kérdőíves megkérdezés so...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Lendvai Edina
Pappné Sziládi Katalin
Vidács Anita
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar Szeged 2019
Sorozat:Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok 14 No. 1
Kulcsszavak:Felsőoktatás - Szeged, Tanulási zavarok, Kérdőíves felmérés
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/67579
LEADER 02618nab a2200253 i 4500
001 acta67579
005 20230308131720.0
008 200507s2019 hu o 0|| hun d
022 |a 1788-7593 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
100 1 |a Lendvai Edina 
245 1 0 |a Lemorzsolódás csökkentésére irányuló felmérés   |h [elektronikus dokumentum] :  |b a tanulási problémákkal küszködő hallgatók körében /  |c  Lendvai Edina 
260 |a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar  |b Szeged  |c 2019 
300 |a 211-216 
490 0 |a Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok  |v 14 No. 1 
520 3 |a Kutatásunk során fel kívántuk mérni, hogy a Mérnöki Kar hallgatóinak esetében milyen tényezők okozhatják a hallgatói létszám csökkenését. A felmérés során a korábban készült EFOP3.4.3-16-2016-0001 számú alprojektre építve szerettünk volna további vizsgálatokat lefolytatni. A kérdőíves megkérdezés során célul tűztük ki, hogy kiderítsük, a fenti felmérésben kimutatott fizika, illetve biológia kurzusok mely hallgatói réteg számára jelentenek különösen nagy nehézséget. Elsősorban, kiemelkedő arányban, az élelmiszermérnökök között találtunk tanulási problémával küszködő hallgatókat. A megoldást – véleményünk szerint – egy olyan jegyzet jelenthetné, amelyben az oktató az előadásokon elmondottakat/elhangzottakat érthetően összefoglalja. Abstract: During our research, we wanted to investigate the reasons behind the drop-out of the students of the Faculty of Engineering. Doing so, based on the former EFOP-3.4.3-16-2016-0001 subproject, we wanted to broaden our research with further studies. Our main goal with the questionnaires was to find out that the biology and physics courses being set forth with the survey mentioned above represent great difficulties to which class of students. It was shown that primarily – in significant proportion – amongst Food Science Engineering classes can be found students who have learning difficulties. In our point of view the solution would be to create a lecture note that summarizes the information the lecturer says and what is shown during the course in an understandable way. 
650 4 |a Társadalomtudományok 
650 4 |a Oktatástudomány 
650 4 |a Szociológia 
695 |a Felsőoktatás - Szeged, Tanulási zavarok, Kérdőíves felmérés 
700 0 2 |a Pappné Sziládi Katalin  |e aut 
700 0 2 |a Vidács Anita  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/67579/1/jelenkori_014_001_211-216.pdf  |z Dokumentum-elérés