Az élelmiszerfogyasztás mögöttes dimenziói étkezési és testi attitűdök kapcsolata /
Vizsgálatunk célja a magyar lakosság élelmiszer fogyasztást érintő egészségi állapotának illetve egészségmagatartásának vizsgálata mögöttes tényezők közötti összefüggések azonosításával. Kutatásunkban a szekunder adatok objektív, tápláltsági állapot illetve testkép jellemzőit alkalmaztuk értelmezési...
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Könyv része |
Megjelent: |
2014
|
Sorozat: | „Marketing megújulás” : Marketing Oktatók Klubja 20. Konferenciája előadásai
|
Kulcsszavak: | Fogyasztói magatartás, Élelmiszerfogyasztás, Közvéleménykutatás, Kérdőíves felmérés |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/57671 |
Tartalmi kivonat: | Vizsgálatunk célja a magyar lakosság élelmiszer fogyasztást érintő egészségi állapotának illetve egészségmagatartásának vizsgálata mögöttes tényezők közötti összefüggések azonosításával. Kutatásunkban a szekunder adatok objektív, tápláltsági állapot illetve testkép jellemzőit alkalmaztuk értelmezési keretként az általunk vizsgált evési attitűdök illetve testi attitűdök vonatkozásában. Vizsgálati módszerként a kérdőíves megkérdezést alkalmaztuk, amelyet 1000 fős országos reprezentatív mintán végeztünk el. A két attitűdmérő kérdőív faktorstruktúrájának meghatározását követően klaszteralanízist hajtottunk végre, amelynek során öt fogyasztói csoportot különítettünk el. Az öt klasztert a Kontrollálatlan értelmi evők, Feszült elégedetlenek, Érdektelenek, Túlsúlyos impulzusevők és Tudatosan táplálkozók csoportja alkotja. Az evési attitűd illetve testi attitűd tényezőin alapuló szegmentáció iránymutató lehet az egészségvédő hatású élelmiszerek gyártói, valamit az egészségmarketing szakemberei számára célcsoportjuk meghatározását és fogyasztóik megszólítását illetően. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 363-371 |
ISBN: | 978-963-306-312-5 |