A pálinkakészítés talajvédelmi kihívásai
Absztrakt: A pálinka Magyarországon a Hungarikum Bizottság döntése értelmében 2013. márciusa óta hungarikumnak minősül. A pálinkakészítés (erjesztés és lepárlás) melléktermékeként 1 hlf alkohol előállítása során -27,5 liter cefremoslék (kierjesztési és lepárlási maradék) keletkezik, amelynek beltart...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Barczi Attila Nagy Valéria |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2017
|
Sorozat: | Jelenkori társadalmi és gazdasági folyamatok
12 No. 3 |
Kulcsszavak: | Pálinkafőzés, Talajvédelem |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/54843 |
Hasonló tételek
-
A pálinkakészítés talajvédelmi kihívásai
Szerző: Barczi Attila, et al.
Megjelent: (2017) -
A környezetterhelési díj talajvédelmi vonatkozásai
Szerző: Bukovszki Edit
Megjelent: (2010) -
A termőföld végleges, más célú hasznosításának talajvédelmi vonatkozásai Kecskemét példáján
Szerző: Danyi Rita
Megjelent: (2014) -
A talajvédelmi információs és monitoring rendszer bemutatása egy Komárom-Esztergom megyei megfigyelési ponton keresztül
Szerző: Szabóné Rozsnyay Gabriella
Megjelent: (2001) -
Kórházpedagógia kihívásai [absztrakt] /
Szerző: Sándor Zita
Megjelent: (2023)