Evaluation of five essential oils for the control of food - spoilage and mycotoxin producing fungi
The inhibition of growth and aflatoxin production by essential oils (EOs) of cinnamon, clary sage, juniper, lemon and marjoram were investigated on food-spoilage fungi Aspergillus parasiticus var.globosus, Fusarium graminearum and Fusarium culmorum. The antifungal effect of the EOs was observed by d...
Elmentve itt :
Szerző: | Gömöri Csilla |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
2013
|
Sorozat: | Acta biologica Szegediensis
57 No. 2 |
Kulcsszavak: | Biológia, Biológia |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/32944 |
Hasonló tételek
-
Evaluation of five essential oils for the control of food-spoilage and mycotoxin producing fungi
Szerző: Gömöri Csilla, et al.
Megjelent: (2013) -
Activity of essential oils in vapor phase against bread spoilage fungi
Szerző: Krisch Judit
Megjelent: (2013) -
Activity of essential oils in vapor phase against bread spoilage fungi
Szerző: Krisch Judit, et al.
Megjelent: (2013) -
Essential oils against bacterial biofilm formation and quorum sensing of food-borne pathogens and spoilage microorganisms
Szerző: Kerekes Erika Beáta, et al.
Megjelent: (2015) -
Identification of potential mycotoxin producing fungi on agricultural products in Hungary and Serbia
Szerző: Baranyi Nikolett, et al.
Megjelent: (2014)