Commercial strain-derived clinical Saccharomyces cerevisiae can evolve new phenotypes without higher pathogenicity
Scope: Saccharomyces cerevisiae is one of the most important microbes in food industry, but there is growing evidence on its potential pathogenicity as well. Its status as a member of human mycobiome is still not fully understood.Methods and results: In this study, we characterise clinical S. cerevi...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Pfliegler Valter Péter Boros Enikő Pázmándi Kitti Linda Jakab Ágnes Zsuga Imre Kovács Renátó Zsoldiné Urbán Edit Antunovics Zsuzsa Bácsi Attila Sipiczki Mátyás Majoros László Pócsi István |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Wiley
2017
|
Sorozat: | MOLECULAR NUTRITION & FOOD RESEARCH
61 No. 11 |
doi: | 10.1002/mnfr.201601099 |
mtmt: | 3253243 |
Online Access: | http://publicatio.bibl.u-szeged.hu/12172 |
Hasonló tételek
-
Multicopper Oxidases in Saccharomyces cerevisiae and Human Pathogenic Fungi
Szerző: Chakraborty Tanmoy, et al.
Megjelent: (2020) - Saccharomycetaceae. 1-4 Saccharomyces cerevisiae....
-
Transzporter mutáns Saccharomyces cerevisiae törzsek jellemzése
Szerző: Lőkös Emese
Megjelent: (2012) -
Genetic analysis of Saccharomyces cerevisiae RAD5 gene
Szerző: Tóth Róbert
Megjelent: (2014) -
Virulence factors and in-host selection on phenotypes in infectious probiotic yeast isolates (Saccharomyces ‘boulardii’)
Szerző: Imre Alexandra, et al.
Megjelent: (2021)