Miskolczy Orsolya portréja
Miskolczy Orsolya Márta Borbíró (Szent-Györgyi Albert második felesége) és Miskolczy Dezső egyetemi tanár (1940-ig a szegedi Ideg- és Elmegyógyászati Klinika tanszékvezetője) gyermeke. : Miskolczy Orsolya