A felsőoktatás kihívásai és válaszai az új évezredben - Veres Pál (Iskolakultúra, 2010)
A harmadik évezred kezdete egyfajta szimbolikus kezdő– és fordulópont is egyben. Az új évezredben eltelt közel kilenc év bebizonyította, hogy a közoktatás, a felsőoktatás, a szakképzés és felnőttképzés tekintetében valóságos fordulóponthoz is érkeztünk.