Elektronikai alapok programozóknak - Makan Gergely; Somogyi Anikó; Mellár János; Mingesz Róbert (2020)
Tűz és munkavédelmi ismeretek Alapmérések multiméterrel. Feszültség, áram, ellenállás mérése. Elektronikai alapkacsolások számolása és mérése. Intelligens eszközök az elektronikában, bevezetés az Arduino használatába. Egyszerű kapcsolások Arduinoval, LED-ek, nyomógombok, hétszegmenses kijelzők használata. A tranzisztor, mint kapcsoló. Logikai jelszintek, áramkörök összekapcsolása. Analóg jelek digitalizálása, egyszerű alkalmazások Arduinoval.
Elements of fire and work safety knowledge. Basic measurements using a multimeter. Measurement of voltage, current and resistance. Calculations and measurements in basic electric circuits. Intelligent devices in electronics. An introduction to the usage of the Arduino. Measurements using an oscilloscope. Basic circuits with an Arduino Uno. Usage of LED-s, push-buttons, 7-segment displays. A transistor as a switch. Logical signal levels, connecting logical circuits. Digitization of analog signals, simple applications by Arduino.
Keywords: Műszaki és technológiai tudományok; Villamosmérnöki és informatikai tudományok; Villamos- és elektronikai mérnöki tudományok; Villamosmérnöki tudományok: félvezetők, alkatrészek, rendszerek; Beágyazott rendszerek; Elektronika, fotonika