A komposztálás hatékonyságának növelése specifikus mikroorganizmusokkal
Célom a világ egyik környezetvédelmi problémájára, a hulladék felhalmozódásra: alternatív megoldás keresése és kutatása. A nagymértékben keletkező biohulladékok kezelése illetve annak újra hasznosítása komposztálással. Bevezetésként szeretném definiálni magát a komposztot és a komposztálást. Ennek i...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Szakdolgozat |
Megjelent: |
2018
|
Kulcsszavak: | környezetvédelem komposztálás biohulladék mikrobiológia effektív mikroorganizmus aerob anaerob |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://diploma.bibl.u-szeged.hu/73580 |
LEADER | 02031nta a2200265 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dipl73580 | ||
005 | 20190927133438.0 | ||
008 | 190920s2018 hu om 0|| zxx d | ||
040 | |a SZTE Diploma Repozitórium |b hun | ||
041 | |a zxx | ||
100 | 1 | |a Magyar Zoltán | |
245 | 1 | 2 | |a A komposztálás hatékonyságának növelése specifikus mikroorganizmusokkal |h [elektronikus dokumentum] / |c Zoltán Magyar |
246 | 1 | 0 | |a Enhancement efficiency of composting by specific microorganisms |h [elektronikus dokumentum] |
260 | |c 2018 | ||
520 | 3 | |a Célom a világ egyik környezetvédelmi problémájára, a hulladék felhalmozódásra: alternatív megoldás keresése és kutatása. A nagymértékben keletkező biohulladékok kezelése illetve annak újra hasznosítása komposztálással. Bevezetésként szeretném definiálni magát a komposztot és a komposztálást. Ennek ismeretében felvázolom a komposztálás előkészületeit illetve a folyamatát mikrobiológiai szempontból. Bővebben kitérek majd a komposztálásban résztvevő mikroorganizmusokra és azok tevékenységeire, kapcsolataira. A komposztálás szakaszait lépésről lépésre ismertetem, és a benne lévő biokémiai folyamatokat részletezem. Ezen folyamatokat befolyásoló belső tényezők fontosságára is kitérek. Az esetleges rendellenességek megelőzésére, általános hibákra is felszeretném hívni a figyelmet. Bemutatásra kerül az EM-1 (effektív mikroorganizmusok) termékcsalád, az őt alkotó főbb mikroorganizmusok és hatásuk. Végezetül az EM-1 a komposztálásra gyakorolt hatásait szeretném levezetni. következtetéseimet levonni. | |
650 | 4 | |a Természettudományok | |
695 | |a környezetvédelem | ||
695 | |a komposztálás | ||
695 | |a biohulladék | ||
695 | |a mikrobiológia | ||
695 | |a effektív mikroorganizmus | ||
695 | |a aerob | ||
695 | |a anaerob | ||
700 | 1 | |a Perei Katalin |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://diploma.bibl.u-szeged.hu/id/eprint/73580/1/2018_Magyar_Zolt%C3%A1n_J1YAIO_SZ.pdf |z Dokumentum-elérés |