The relationship between supplementation and sport

Nowadays, the fitness industry has become a growing industry alongside the nutritional supplements industry within the food industry. Small and large companies are fighting for consumers. They offer products tailored to different training goals, whether sold online or offline. Companies are developi...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Újvári Gréta
Zsótér Brigitta
Veres Zoltán
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: University of Szeged, Faculty of Engineering Szeged 2024
Sorozat:Analecta technica Szegedinensia 18 No. 4
Kulcsszavak:Táplálkozás - sport, Étrendkiegészítő - táplálkozás, Élelmiszerbiztonság, Fogyasztói magatartás
Tárgyszavak:
doi:10.14232/analecta.2024.4.9-13

Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/87056
LEADER 01689nab a2200253 i 4500
001 acta87056
005 20250416163522.0
008 250416s2024 hu o 000 eng d
022 |a 2064-7964 
024 7 |a 10.14232/analecta.2024.4.9-13  |2 doi 
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a eng 
100 1 |a Újvári Gréta 
245 1 4 |a The relationship between supplementation and sport  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Újvári Gréta 
260 |a University of Szeged, Faculty of Engineering  |b Szeged  |c 2024 
300 |a 9-13 
490 0 |a Analecta technica Szegedinensia  |v 18 No. 4 
520 3 |a Nowadays, the fitness industry has become a growing industry alongside the nutritional supplements industry within the food industry. Small and large companies are fighting for consumers. They offer products tailored to different training goals, whether sold online or offline. Companies are developing their marketing strategies by observing consumer preferences and habits. But do we need supplementation? Are the products on the market safe? What do we even mean by a food supplement? Is it a good idea to buy supplements that are in line with the latest trends? In this study we will show whether or not supplementation is really necessary for athletes and what determines whether it is. 
650 4 |a Orvos- és egészségtudomány 
650 4 |a Egészségtudományok 
695 |a Táplálkozás - sport, Étrendkiegészítő - táplálkozás, Élelmiszerbiztonság, Fogyasztói magatartás 
700 0 1 |a Zsótér Brigitta  |e aut 
700 0 1 |a Veres Zoltán  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/87056/1/engineering_2024_004_009-013.pdf  |z Dokumentum-elérés