Hintőporok bórsavtartalmának meghatározása
Die Borsäure wird durch Auskochen des Unlöslichen (Talk, Zinkstearat u. s. w.) mit Wasser in Lösung gebracht. Dann wird die Flüssigkeit samt Unlös, lichem in ein Masskölbchen überspült; zur Marke aufgefüllt und filtriert. Ieinem aliquoten Teil des Filtrates wird die Borsäure in üblicher Weise bei Ge...
Elmentve itt :
Szerző: | Miklya János |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1963
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
9 No. 7-8 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/82061 |
Hasonló tételek
-
Túró nedvességtartalmának meghatározása konyhasó felhasználásával
Szerző: Miklya János
Megjelent: (1965) -
Piroszénsavdietilészter spektrofotometriás meghatározása
Szerző: Török Gábor, et al.
Megjelent: (1961) -
Diklórfenol meghatározása pálinkában
Szerző: Lóránt Béla
Megjelent: (1962) -
Borostyánkősav meghatározása gyümölcsökben
Szerző: W. Jurics Éva
Megjelent: (1968) -
Gabonafélék szeléntartalmának meghatározása
Szerző: H. Végh Emőke
Megjelent: (1988)