Szaloncukrok víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel

Die Verfasser führten mit dreierlei Wassergehaltsbestimmungsmethoden vergleichende Untersuchungen zur Feststellung des Wassergehaltes von Salonzucker und Rübenzucker aus. Auf Grund ihrer Ergebnisse stellten sie fest, dass das Acetylchloridverfahren sich zur Bestimmung des Wassergehaltes von beiderle...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Lóránt Béla
Pollák Lászlóné
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1963
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 9 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/82051
LEADER 01993nab a2200277 i 4500
001 acta82051
005 20231005110703.0
008 231005s1963 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Lóránt Béla 
245 1 0 |a Szaloncukrok víztartalmának meghatározása acetilkloridos módszerrel  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Lóránt Béla 
260 |a Műszaki Könyvkiadó  |b Budapest  |c 1963 
300 |a 155-160 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 9 No. 5-6 
520 3 |a Die Verfasser führten mit dreierlei Wassergehaltsbestimmungsmethoden vergleichende Untersuchungen zur Feststellung des Wassergehaltes von Salonzucker und Rübenzucker aus. Auf Grund ihrer Ergebnisse stellten sie fest, dass das Acetylchloridverfahren sich zur Bestimmung des Wassergehaltes von beiderlei Substanzen eignet. Comparative tests were carried out by the authors with three different methods of determination, in order to establish the water content of fondant preparations and beet sugar. On the basis of the experimental results it was proved that the acetyl chloride method lends itself to the reliable determination of water content in both substances. Les auteurs ont effectué des essais comparatifs avec trois méthodes pour le dosage de la teneur en eau des papillotes et du sucre de beturave. Ils oht etabli que la methode au chlorure d’acetyle est bien applicable pour le dosage de la teneur en eau de ces deux substances. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 1 |a Pollák Lászlóné  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/82051/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1963_05-06_155-160.pdf  |z Dokumentum-elérés