Halogéntartalmú anyagok meghatározása kozmetikai és szappanipari készítményekben

Den Erzeugnissen der kosmetischen Industrie werden wegen ihrer bakteriziden Wirkung chlorhaltige Phenolderivate einverleibt. Bei der Alkalischmelze dieser Derivate entsteht Alkalichlorid, welches argentometrisch bestimmt werden kann. Bei den einzelnen Analysen müssen immer auch Blindproben mitlaufen...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Lóránt Béla
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1962
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 8 No. 5-6
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81990
LEADER 01936nab a2200265 i 4500
001 acta81990
005 20231004082228.0
008 231004s1962 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Lóránt Béla 
245 1 0 |a Halogéntartalmú anyagok meghatározása kozmetikai és szappanipari készítményekben  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Lóránt Béla 
260 |a Műszaki Könyvkiadó  |b Budapest  |c 1962 
300 |a 161-166 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 8 No. 5-6 
520 3 |a Den Erzeugnissen der kosmetischen Industrie werden wegen ihrer bakteriziden Wirkung chlorhaltige Phenolderivate einverleibt. Bei der Alkalischmelze dieser Derivate entsteht Alkalichlorid, welches argentometrisch bestimmt werden kann. Bei den einzelnen Analysen müssen immer auch Blindproben mitlaufen. In the products of the cosmetic industry, chlorinecontaining phenol derivatives are present, applied as bactericidal agents. On melting these products with alkali, alkali chloride forms which latter can be determined by argentometry. It is advisable to carry out blank tests along with each determination. Dans les produits de l'industrie des cosmétiques Гоп emploie des dérivés phénoliques chlorurés ä cause de leur effet bactéricide. En les faisant fondre aves des alcali et sa forme du chlorure d’alcali, que Гоп dose par argentométrie. A chaque essai il faut aussi faire un essai á blanc. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81990/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1962_05-06_161-166.pdf  |z Dokumentum-elérés