Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal VIII. kobalt meghatározása /
Das ausführlich, ausgearbeitete Kobalt-Bestimmungsverfahren beruht darauf, dass das a-nitroso /S-Naphthol mit Kobalt eine in Chloroform lösliche, rote komplexe Verbindung liefert. Die Farbintensität der Lösung ist dem Kobaltgehalt proportional. Die Methode eignet sich in Lebbensmitteln zur Bestimmun...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Spanyár Pál Kevei Jánosné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1961
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
7 No. 11-12 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81954 |
Hasonló tételek
-
Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal III. vastartalom meghatározása /
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1961) -
Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal IX. alumíniumtartalom meghatározása /
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1962) -
Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal II. ólomtartalom meghatározása /
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1960) -
Gyors eljárások fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal VII. a meghatározásokhoz szükséges roncsolás módjai /
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1961) -
Gyors eljárás fémek meghatározására élelmiszerekben komplexképző anyagokkal VI. ón meghatározása /
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1961)