A kapszaicin meghatározása polarometriás titrálással
Polarográfban a p-diazobenzolszulfonsav oldat redukciója folytán megfelelő áramfeszültség mellett keletkező diffúziós áram erőssége mérhető. U gyanakkor hasonló körülmények között a kapszaicin. illetőleg a kapszaicin és a p-diazobenzolszulfonsavból keletkező azovegyület közömbös viselkedésű. Ez a kö...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Spanyár Pál Kevei Jánosné Kiszel Józsefné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
1956
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
2 No. 5-6 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81722 |
Hasonló tételek
-
Fűszerpaprika kapszaicin-tartalmának meghatározása rétegkromatográfiás úton
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1969) -
Hamuoldatok káliumtartalmának meghatározása közvetett, voltametriás titrálással
Szerző: Siska Elemér
Megjelent: (1973) -
Kloridion meghatározása különböző élelmiszerek vizsgálatánál potenciometrikus titrálással
Szerző: Kacskovics Miklós, et al.
Megjelent: (1968) -
Kapszaicin antibakteriális hatására vonatkozó vizsgálatok
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1969) -
Kapszaicin-meghatározási módszer kidolgozása oleorezin és más nagy hatóanyag-tartalmú készítmények minősítésére
Szerző: Blazovich Márta, et al.
Megjelent: (1969)