Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására
A szerző a száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitintartalm át forró alkohollal oldja ki. A zsír (zsírsav) ta rta lm at Gerber-féle butirom éterrel határozza meg, m ajd a Gerber csőben levő oldatból am m onium m olibdátos eljárással választja le a foszforsavat. D er A utor löst...
Elmentve itt :
Szerző: | Bachler István |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1955
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
1 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81660 |
Hasonló tételek
-
Polarográfiás eljárás páclevek nitrit és nitrát tartalmának meghatározására
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1956) -
Száraztészták Staphylococcus fertőzöttsége
Szerző: Vámos Gyula
Megjelent: (1969) -
Új módszer sörök és üdítőitalok széndioxid tartalmának meghatározására
Szerző: Szabó András, et al.
Megjelent: (1973) -
Módosított eljárás húskészítmények keményítőtartalmának meghatározására
Szerző: Szabó András, et al.
Megjelent: (1973) -
A zsír propilgalláttartalmának meghatározása
Szerző: Tompos Albert
Megjelent: (1957)