Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására
A szerző a száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitintartalm át forró alkohollal oldja ki. A zsír (zsírsav) ta rta lm at Gerber-féle butirom éterrel határozza meg, m ajd a Gerber csőben levő oldatból am m onium m olibdátos eljárással választja le a foszforsavat. D er A utor löst...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1955
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
1 No. 2 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81660 |
LEADER | 01667nab a2200241 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta81660 | ||
005 | 20230922085459.0 | ||
008 | 230922s1955 hu o 0|| hun d | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a ger | ||
041 | |a rus | ||
100 | 1 | |a Bachler István | |
245 | 1 | 0 | |a Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására |h [elektronikus dokumentum] / |c Bachler István |
260 | |a Műszaki Könyvkiadó |b Budapest |c 1955 | ||
300 | |a 61-66 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 1 No. 2 | |
520 | 3 | |a A szerző a száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitintartalm át forró alkohollal oldja ki. A zsír (zsírsav) ta rta lm at Gerber-féle butirom éterrel határozza meg, m ajd a Gerber csőben levő oldatból am m onium m olibdátos eljárással választja le a foszforsavat. D er A utor löst den F ett- und L ecithingehalt von getrockneten Teigwaren, G etreidem ahlprodukten und W eissgebäck m it heissem Alkohol aus. Den F ett (F ettsäuren) gehalt bestim m t er m it dem B utyrom eter von Gerber, hiernach fällt er die Phosphorsäure aus der im G erber-Rohr enthaltenen Substanz verm ittels A m m onium m olybdat. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer | ||
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81660/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_61-66.pdf |z Dokumentum-elérés |