Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására

A szerző a száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitintartalm át forró alkohollal oldja ki. A zsír (zsírsav) ta rta lm at Gerber-féle butirom éterrel határozza meg, m ajd a Gerber csőben levő oldatból am m onium m olibdátos eljárással választja le a foszforsavat. D er A utor löst...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Bachler István
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1955
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 1 No. 2
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81660
LEADER 01667nab a2200241 i 4500
001 acta81660
005 20230922085459.0
008 230922s1955 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Bachler István 
245 1 0 |a Eljárás száraztészták-, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitinfoszforsav-tartalmának meghatározására  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Bachler István 
260 |a Műszaki Könyvkiadó  |b Budapest  |c 1955 
300 |a 61-66 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 1 No. 2 
520 3 |a A szerző a száraztészták, gabonaőrlemények, péksütemények zsír- és lecitintartalm át forró alkohollal oldja ki. A zsír (zsírsav) ta rta lm at Gerber-féle butirom éterrel határozza meg, m ajd a Gerber csőben levő oldatból am m onium m olibdátos eljárással választja le a foszforsavat. D er A utor löst den F ett- und L ecithingehalt von getrockneten Teigwaren, G etreidem ahlprodukten und W eissgebäck m it heissem Alkohol aus. Den F ett (F ettsäuren) gehalt bestim m t er m it dem B utyrom eter von Gerber, hiernach fällt er die Phosphorsäure aus der im G erber-Rohr enthaltenen Substanz verm ittels A m m onium m olybdat. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81660/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_02_61-66.pdf  |z Dokumentum-elérés