Lea-szám - peroxid-szám Száhlender-szám /
Szerző kivonatosan ismerteti Szahlender Lajosnak a M. Gyógyszertudom ányi T. Értesítője 1932. I. 12-i szám ában megjelent közleményét és irodalmi adatokra tám aszkodva megállapítja, hogy az első olyan eljárás kidolgozása, amellyel a zsiradékok avasodásának mértékét számszerűleg ki lehet fejezni, Szá...
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Műszaki Könyvkiadó
Budapest
1955
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
1 No. 1 |
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mérés |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81651 |
LEADER | 01742nab a2200241 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | acta81651 | ||
005 | 20230921154255.0 | ||
008 | 230921s1955 hu o 0|| hun d | ||
040 | |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hun | ||
041 | |a ger | ||
041 | |a rus | ||
100 | 1 | |a Marikovszky Zoltán | |
245 | 1 | 0 | |a Lea-szám - peroxid-szám |h [elektronikus dokumentum] : |b Száhlender-szám / |c Marikovszky Zoltán |
260 | |a Műszaki Könyvkiadó |b Budapest |c 1955 | ||
300 | |a 19-23 | ||
490 | 0 | |a Élelmiszervizsgálati közlemények |v 1 No. 1 | |
520 | 3 | |a Szerző kivonatosan ismerteti Szahlender Lajosnak a M. Gyógyszertudom ányi T. Értesítője 1932. I. 12-i szám ában megjelent közleményét és irodalmi adatokra tám aszkodva megállapítja, hogy az első olyan eljárás kidolgozása, amellyel a zsiradékok avasodásának mértékét számszerűleg ki lehet fejezni, Száhlender érdeme. Módszere lényegileg azonos a jelenleg használatos eljárással. Der Autor bespricht kurz die Mitteilung Ludwig Szahlenders (erschienen in M. Gyógyszertudomány5 T. Értesítője I. 12, 1932) und stellt auf Grund literarischer Daten fest, dass es das Verdienst Szahlenders ist, die erste solche Methode ausgearbeitet zu haben, mit deren Hilfe man das Mass des Ranzigwerdens der Fette zahlenmässig festlegen kann. Seine Methode ist mit dem zur Zeit gebräuchlichen Verfahren im Wesentlichen identisch. | |
650 | 4 | |a Műszaki és technológiai tudományok | |
650 | 4 | |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák | |
650 | 4 | |a Élelmiszer és italfélék | |
695 | |a Élelmiszervizsgálat - mérés | ||
856 | 4 | 0 | |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81651/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_01_19-23.pdf |z Dokumentum-elérés |