Lea-szám - peroxid-szám Száhlender-szám /

Szerző kivonatosan ismerteti Szahlender Lajosnak a M. Gyógyszertudom ányi T. Értesítője 1932. I. 12-i szám ában megjelent közleményét és irodalmi adatokra tám aszkodva megállapítja, hogy az első olyan eljárás kidolgozása, amellyel a zsiradékok avasodásának mértékét számszerűleg ki lehet fejezni, Szá...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Marikovszky Zoltán
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Műszaki Könyvkiadó Budapest 1955
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények 1 No. 1
Kulcsszavak:Élelmiszervizsgálat - mérés
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81651
LEADER 01742nab a2200241 i 4500
001 acta81651
005 20230921154255.0
008 230921s1955 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a ger 
041 |a rus 
100 1 |a Marikovszky Zoltán 
245 1 0 |a Lea-szám - peroxid-szám  |h [elektronikus dokumentum] :  |b Száhlender-szám /  |c  Marikovszky Zoltán 
260 |a Műszaki Könyvkiadó  |b Budapest  |c 1955 
300 |a 19-23 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények  |v 1 No. 1 
520 3 |a Szerző kivonatosan ismerteti Szahlender Lajosnak a M. Gyógyszertudom ányi T. Értesítője 1932. I. 12-i szám ában megjelent közleményét és irodalmi adatokra tám aszkodva megállapítja, hogy az első olyan eljárás kidolgozása, amellyel a zsiradékok avasodásának mértékét számszerűleg ki lehet fejezni, Száhlender érdeme. Módszere lényegileg azonos a jelenleg használatos eljárással. Der Autor bespricht kurz die Mitteilung Ludwig Szahlenders (erschienen in M. Gyógyszertudomány5 T. Értesítője I. 12, 1932) und stellt auf Grund literarischer Daten fest, dass es das Verdienst Szahlenders ist, die erste solche Methode ausgearbeitet zu haben, mit deren Hilfe man das Mass des Ranzigwerdens der Fette zahlenmässig festlegen kann. Seine Methode ist mit dem zur Zeit gebräuchlichen Verfahren im Wesentlichen identisch. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Élelmiszervizsgálat - mérés 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81651/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1955_01_19-23.pdf  |z Dokumentum-elérés