Poliakrilamid gél-elektroforézis alkalmazása búzaliszt összetettfehérje-frakciójának elválasztására

Das aus Weizenmehl extrahierte kombinierte Protein wurde einer Elektrophorese an Polyacrylamidgel unterworfen. Die Abtrennung der Fraktionen wurde bei Anwendung verschiedener basischer und saurer Puffersubstanzen, sowie verschiedener Gelkonzentrationen durchgeführt. Auf Gradiensgel in einem /TAlanin...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Nedelkovits János
Teleky-Vámossy Gyöngyi
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1974
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények
Kulcsszavak:Elektroforézis, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81591
LEADER 02434nab a2200277 i 4500
001 acta81591
005 20230921144808.0
008 230921s1974 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Nedelkovits János 
245 1 0 |a Poliakrilamid gél-elektroforézis alkalmazása búzaliszt összetettfehérje-frakciójának elválasztására  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Nedelkovits János 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1974 
300 |a 299-306 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények 
520 3 |a Das aus Weizenmehl extrahierte kombinierte Protein wurde einer Elektrophorese an Polyacrylamidgel unterworfen. Die Abtrennung der Fraktionen wurde bei Anwendung verschiedener basischer und saurer Puffersubstanzen, sowie verschiedener Gelkonzentrationen durchgeführt. Auf Gradiensgel in einem /TAlanin- -Eisessig-Puffer vom pH 4,3 wurden vier, voneinander gut abtrennbare Fraktionen erhalten, die Protein, Kohlenhydrat und Lipid gleicherweise enthielten. Combined protein extracted from wheat flour was subjected to polyacryl gel electrophoresis. Separations were carried out on using various alkaline and acid buffers and various gel concentrations. On gradient gel, in a /Talanine-glacial acetic acid buffer of pH 4.3, four fractions sharply separated from each other were obtained. These fractions contained protein, carbohydrate and lipid as well. Les auteurs on effectué l’électrophorese en gel de poly-acrylamide, d’une proteiné complexe etraite de la farine de froment. La séparation a été effectué en utilisant des divers tampons acidiques et basiques, ainsi que des diverses concentrations de gels. Dans un gel ä gradient et un tampon béta-alanine - acide acétique glacial du pH 4,3 on a obtenu 4 fractions bien séparées. Celles-ci contenaient également des protéines, des carbohydrates et des lipides. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Elektroforézis, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
700 0 2 |a Teleky-Vámossy Gyöngyi  |e aut 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81591/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1974_05-06_299-306.pdf  |z Dokumentum-elérés