Repce és napraforgó magolajok "Lecitin"-összetételének kromatográfiás vizsgálata
In der Pflanzenölindustrie wird die Bestimmung des „Lecithin-Gehaltes durch Messung des Phosphorgehaltes durchgeführt. Zur Untersuchung der qualitativen Unterschiede wurde von den Verfassern eine dünnschichtchromatographische Methode angewendet, wobei eine Reihe von 5 verschiedenen Entwickler-Reagen...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Holló János Kurucz Éva Biacs Péter Erdélyi Anna |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1974
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Kromatográfia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81587 |
Hasonló tételek
-
Növényi olajok lecitin tartalmának meghatározása
Szerző: Marikovszky Zoltán
Megjelent: (1961) -
Tiokarbamát-maradványok gáz - folyadék kromatográfiás meghatározása
Szerző: Enkler Zsigmond, et al.
Megjelent: (1983) -
Vékonyréteg-kromatográfiás módszer benzoesav specifikus kimutatására
Szerző: Vidaud Candebat Zenén E., et al.
Megjelent: (1982) -
Az alkáliföldfémek szétválasztása ioncserélő kromatográfiás eljárással II. rész /
Szerző: Timár Judit
Megjelent: (1962) -
Vanillin és bourbonal megkülönböztetése papiros kromatográfiás módszerrel
Szerző: Ravasz László
Megjelent: (1958)