A magyar élelmiszergazdaság középtávú szabványosítási koncepciója - Sütő Kálmán; Szilágyi József (Lapkiadó Vállalat Budapest, 1974)
Szerzők ismertetik a szabványosítás helyzetét Magyarországon és az élelmiszerszabványokkal kapcsolatos problémákat, célkitűzéseket szakigazgatási bontásban (állattenyésztés, növénytermesztés, élelmiszeripar stb.). Javaslatokat tesznek a célkitűzések érdekében szükséges intézkedésekre nézve is. Die Lage der Lebensmittelnormung in Ungarn, die Probleme der Lebensmittelnormen, die Zielsetzungen in den unterschiedlichen Fachverwaltungsgebieten (Tierzucht, Planzenzucht, Lebenmittelindustrie usw.) werden ausführlich beschrieben. Verschiedene, zum Erreichen der Zielsetzung benötigte Massnahmen werden zugleich vorgeschlagen. The present state of standardization in this field, the problems connected with food standards and the aims to be attained in the various branches of food economy (such as animal husbandry, plant production, food industry etc.) are discussed. Suggested measures necessary for realizing the aims to be attained are presented.
Keywords: Műszaki és technológiai tudományok; Egyéb műszaki tudományok és technológiák; Élelmiszer és italfélék