Gyümölcspálinkák aromakivonatának gázkromatográfiás vizsgálata nagyobb hőmérsékleten II.

Verfasser chromatographierten zur Prüfung des Aromaextraktes von Obstbranntweinproben an Trennflüssigkeit Reoplex 400 zwischen den Temperaturgrenzen 60 — 200 °C in dem einen doppelten Flammenionisationsdetektor enthaltenden Perkin-Elmer 900 Apparat. Die Aromaextraktion wurde mit einem unmittelbaren...

Teljes leírás

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kevei Jánosné
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Lapkiadó Vállalat Budapest 1972
Sorozat:Élelmiszervizsgálati közlemények
Kulcsszavak:Gázkromatográfia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer
Tárgyszavak:
Online Access:http://acta.bibl.u-szeged.hu/81459
LEADER 02742nab a2200265 i 4500
001 acta81459
005 20230919092403.0
008 230919s1972 hu o 0|| hun d
040 |a SZTE Egyetemi Kiadványok Repozitórium  |b hun 
041 |a hun 
041 |a eng 
041 |a ger 
041 |a fre 
041 |a rus 
100 1 |a Kevei Jánosné 
245 1 0 |a Gyümölcspálinkák aromakivonatának gázkromatográfiás vizsgálata nagyobb hőmérsékleten II.  |h [elektronikus dokumentum] /  |c  Kevei Jánosné 
260 |a Lapkiadó Vállalat  |b Budapest  |c 1972 
300 |a 187-195 
490 0 |a Élelmiszervizsgálati közlemények 
520 3 |a Verfasser chromatographierten zur Prüfung des Aromaextraktes von Obstbranntweinproben an Trennflüssigkeit Reoplex 400 zwischen den Temperaturgrenzen 60 — 200 °C in dem einen doppelten Flammenionisationsdetektor enthaltenden Perkin-Elmer 900 Apparat. Die Aromaextraktion wurde mit einem unmittelbaren Lösungsmittelverfahren vorgenommen. Die Chromatogramme wurden in Form von Liniendiagrammen unter Anwendung eines inneren Standardes ausgewertet. The investigation of the aroma extracts of samples of fruit brandies was carried out by chromatography on a stationary phase of Reoplex400inthetemperature range from 60 to 200 °C in an instrument equipped with a double ionisation detector of Perkin-Elmer 900 type. Aroma was extracted by direct treatment with the solvent. The chromatograms were evaluated as line diagrams with the use of internal standards. On calculating the quotient of the height values of the individual characteristic peaks of the components, the obtained data proved to be characteristic of the various types of fruit brandies. Afin d’étudier les extraits d’aromes des échantillons des eaux-de-vie de fruits les auteurs se sont servis de la Chromatographie sur une phase immobile de Reoplex 400 entre les limites de temperature de 60 ä 200°C dans un appareil Perkin-Elmer 900 muni d’un détecteur ä ionisation de flamme. L’extraction des aromes s’est effcctuéc par un proccdé direct ä solvants. Les chromatogrammes ont été évalués en forme de diagrammes de lignes en utilisant un étalon intérieur. Les quotients des hauteurs des peaks de quelques composants typiques s’avéraient caractéristiques pour ccrtaines espéces d’eaux-de-vie de fruits. 
650 4 |a Műszaki és technológiai tudományok 
650 4 |a Egyéb műszaki tudományok és technológiák 
650 4 |a Élelmiszer és italfélék 
695 |a Gázkromatográfia, Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer 
856 4 0 |u http://acta.bibl.u-szeged.hu/81459/1/elelmiszervizsgalati_kozlemenyek_1972_04_187-195.pdf  |z Dokumentum-elérés