A búza néhány vízoldható komponensének vizsgálata csírázás alatt
Die Verfasser untersuchten die während der Keimung erfolgten Veränderungen der wasserlöslichen Kohlenhydrate und Aminosäuren des Weizens vermittels der chromatographischen Methode. Das Resultat der Keimung wurde photometrisch durch Bestimmung der Hagberg’schen Fall-Zahl und der Maltose Zahl kontroll...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Gasztonyi Kálmán Farkas Józsefné Horváth Lórándné |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1972
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81457 |
Hasonló tételek
-
Márványsajt vízoldható illósav tartalmának alakulása érlelés és tárolás során
Szerző: Balogh Jenő
Megjelent: (1966) -
A búza lipoxigenáz-aktivitásának meghatározása
Szerző: Pálosiné Szánthó Vilma, et al.
Megjelent: (1981) -
Kávé vízoldható összes polifenoltartalmának és antioxidáns hatásának változása a pörkölési hőmérséklet függvényében = Changes in the total water-soluble polyphenol content and antioxidant effect of coffee as a function of the roasting temperature
Szerző: Imre Anita, et al.
Megjelent: (2015) -
Jártassági vizsgálat tapasztalatai a búza minősítésében
Szerző: Budai Judit, et al.
Megjelent: (1996) -
A búza amiláz-aktivitásának mérése színezett keményítő származékkal
Szerző: Párkányné Gyárfás Anna, et al.
Megjelent: (1979)