Borok sárgavérlúgsó igényének meghatározása potenciometrikus titrálás alapján
Der Verfasser bestimmte die zur Blauklärung von Weinen nötige Menge von gelbem Blutlaugensalz vermittels potentiometrischer Titrierung bei konstanter Stromintensität. Als Elektrode verwendete er eine Grafitmembranelektrode auf Silikongummigrundlage. Der Überschuss an Kaliumferrocianid wurde mit eine...
Elmentve itt :
Szerző: | André László |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1970
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81383 |
Hasonló tételek
-
Borok sárgavérlúgsó igényének meghatározása amperometriás módszerrel
Szerző: Siska Elemér
Megjelent: (1974) -
Kloridion meghatározása különböző élelmiszerek vizsgálatánál potenciometrikus titrálással
Szerző: Kacskovics Miklós, et al.
Megjelent: (1968) -
Borok szorbinsav tartalmának meghatározása
Szerző: Eördög László, et al.
Megjelent: (1976) -
Mustok és borok nitráttartalmának fotometriás meghatározása
Szerző: Simkó Nándorné, et al.
Megjelent: (1970) -
Borok redukálócukor-tartalmának meghatározása káliumferricianidos módszerrel
Szerző: Kállay Miklós
Megjelent: (1976)