Mustok és borok nitráttartalmának fotometriás meghatározása
Die Verfasser modifizierten die Methode Rebeleins. Sie reduzierten den Nitratgehalt von Wein im alkalischen Medium vermittels eines Cadmiumschwammes zu Nitrit. Das Nitrit bildet mit dem Reagens von Gries-Ilosvay einen Farbstoff. Die betreffende Farbstoffmenge wurde bei 530 nm spektrophotometrisch ge...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Simkó Nándorné Mattyasovszky Pál |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1970
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81346 |
Hasonló tételek
-
A magyar borok természetes nitráttartalmának vizsgálata
Szerző: Mattyasovszky Pál
Megjelent: (1971) -
Mustok és borok hamisításának kimutatása
Szerző: Schuman Róbert, et al.
Megjelent: (1976) -
A mustok és borok szaharóztartalmának kimutatására szolgáló módszer kérdéséhez
Szerző: Telegdy-Kováts László, et al.
Megjelent: (1960) -
Borok szorbinsav tartalmának meghatározása
Szerző: Eördög László, et al.
Megjelent: (1976) -
Élelmiszerek nitráttartalmának meghatározása különféle módszerekkel
Szerző: Varga Béláné, et al.
Megjelent: (1994)