Kapszaicin-meghatározási módszer kidolgozása oleorezin és más nagy hatóanyag-tartalmú készítmények minősítésére
Die Verfasser arbeiteten ein neues dünnschichtchromatographisches Ver fahren zur Bestimmung des capsaicingehaltes von Oleoresin aus. Prinzip der Methode: Das in der ätherischen Lösung des Oleoresins enthaltene capsaicin wird an einer präparativen (0,7 mm dicken) MN-Kieselgel N-HR Schicht von den Far...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Blazovich Márta Spanyár Pál |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1969
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81339 |
Hasonló tételek
-
Fűszerpaprika kapszaicin-tartalmának meghatározása rétegkromatográfiás úton
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1969) -
A kapszaicin meghatározása polarometriás titrálással
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1956) -
Gyulladásgátló hatóanyag tartalmú szárazporinhalációs készítmények fejlesztése és vizsgálata [absztrakt] /
Szerző: Piszman Zsófia Ilona
Megjelent: (2024) -
Néhány klorogénsav meghatározási módszer kritikai tanulmányozása
Szerző: Szilasné Kelemen Magda, et al.
Megjelent: (1973) -
Tojáskrém tartalmú cukrászipari készítmények által okozott ételmérgezések megelőzése
Szerző: Rodler Imre, et al.
Megjelent: (1973)