A potenciometriás és a coulombmetriás módszer alkalmazása a tej és más élelmiszerek kloridtartalmának meghatározására
Die Verfasser empfehlen für die Mikrobestimmung des Chloridgehaltes von Milch und anderen Lebensmitteln die coulombmetrische Methode. Sie besprechen die Literatur der Coulombmetrie ausführlich. Sie beschreiben die argentometrische und merkurornetrische Ausführungsform der potenciometrischen Chloridb...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Katona Ferenc Garai Tibor Dévay József |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1969
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81327 |
Hasonló tételek
-
Élelmiszerek kloridtartalmának merkurimetriás meghatározása potenciometriás végpontméréssel
Szerző: Dömsödi Ferenc, et al.
Megjelent: (1973) -
Gyors módszer élelmiszerek nitráttartalmának meghatározására a módszer interlaboratóriumi kipróbálása /
Szerző: Uresch Ferenc, et al.
Megjelent: (1986) -
Élelmiszerek zsírtartalmának meghatározására szolgáló egyszerű módszer
Szerző: Lindner Elek
Megjelent: (1959) -
Gyors módszer élelmiszerek és takarmányok cisztintartalmának meghatározására ioncserés oszlopkromatográfiával
Szerző: Csapó János
Megjelent: (1982) -
TECATOR Fibertec System I. készülék alkalmazása élelmiszerek rosttartalmának meghatározására
Szerző: Tekes Lajosné, et al.
Megjelent: (1989)