Fűszerpaprika kapszaicin-tartalmának meghatározása rétegkromatográfiás úton
Die Verfasser arbeiteten zwei dünnschichtchromatographische Methoden zur Bestimmung des Capsaicingehaltes von Gewürzpaprika aus. Die erste Methode eignet sich zur Analyse von Proben mit einem Capsaicingehalt über 10 mg%, die zweite für diejenigen mit einem Capsaicingehalt unter 10 mg %. Das Prinzip...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Spanyár Pál Blazovich Márta |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1969
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Kromatográfia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81316 |
Hasonló tételek
-
A kapszaicin meghatározása polarometriás titrálással
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1956) -
C-vitamin gyors meghatározása élelmiszerekben rétegkromatográfiás úton I.
Szerző: Petró Ottóné
Megjelent: (1968) -
Gyümölcseink ( + )-katechin, (-)-epikatechin-tartalmának meghatározása papírkromatográfiás úton
Szerző: W. Jurics Éva
Megjelent: (1967) -
Biogén aminok meghatározása túlnyomásos rétegkromatográfiás módszerrel
Szerző: Kovács Ágnes, et al.
Megjelent: (1997) -
Kapszaicin-meghatározási módszer kidolgozása oleorezin és más nagy hatóanyag-tartalmú készítmények minősítésére
Szerző: Blazovich Márta, et al.
Megjelent: (1969)