Az infravörös spektroszkópia alkalmazása nagymolekulájú zsírsavak vizsgálatára I.
Die Verfasser untersuchten die molekularstrukturellen Beziehungen der Eigenschaften von gesättigten und ungesättigten langkettigen Fettsäuren mit infraroter Spektroskopie. Bei gesättigten langkettigen Fettsäuren nimmt die cyclische dimere Association zwischen den Molekula mit der Verkürzung der Kett...
Elmentve itt :
Szerzők: |
Bíró Endre Biacs Péter |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1969
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer, Spektroszkópia - infravörös |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81310 |
Hasonló tételek
-
Közeli-infravörös spektroszkópia gyors és hatékony eszköz a fruktóztartalom mérésére /
Szerző: Yakubu Haruna Gado, et al.
Megjelent: (2021) -
A standardizáció lehetőségei és előnyei a közeli infravörös spektroszkópia alkalmazásában
Szerző: Sárossy Gábor, et al.
Megjelent: (2003) -
Mágneses magrezonancia spektroszkópia (NMR) alkalmazása élelmiszervizsgálatokban
Szerző: Buza Balázs
Megjelent: (1987) -
Pörkölt kávé nedvesség- és olajtartalmának közeli infravörös reflexiós (NIR) spektroszkópia meghatározása INFRAPID 31 készülékkel
Szerző: Kemény Gábor, et al.
Megjelent: (1982) -
Immuntechnikák alkalmazása élelmiszerek vizsgálatára
Szerző: Halász Anna
Megjelent: (1988)