Kapszaicin antibakteriális hatására vonatkozó vizsgálatok
Die Verfasserin stellte fest, dass kristallisiertes Capsaicin natürlichen Ursprunges—aus Paprika gewonnen - im Widerspruch zu literarischen Angaben, auf mehrere Bakterienstämme eine bakteriostatische Hemmwirkung ausübt. Stämme von B. cercns und B. stiblilis waren gegen die Wirkung besonders empfindl...
Elmentve itt :
Szerző: | Gál Ilona Emma |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1969
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - mikrobiológia |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81299 |
Hasonló tételek
-
A kapszaicin meghatározása polarometriás titrálással
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1956) -
Fűszerpaprika kapszaicin-tartalmának meghatározása rétegkromatográfiás úton
Szerző: Spanyár Pál, et al.
Megjelent: (1969) -
Kapszaicin-meghatározási módszer kidolgozása oleorezin és más nagy hatóanyag-tartalmú készítmények minősítésére
Szerző: Blazovich Márta, et al.
Megjelent: (1969) -
Fűszerek és élvezeti szerek minőségével kapcsolatos vizsgálatok 1971-ben
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1972) -
Tápszerek triptofántartalmának változása hőkezelés hatására
Szerző: Örsi Ferenc, et al.
Megjelent: (1985)