Élőcsíraszám meghatározása 2, 3, 5-trifenil-tetrazólium-klorid (TTC) redukciója alapján tankpezsgőgyártási folyamatnál
Zur mikrobiologischen Kontrolle des Fabrikationsprozesses von Tankschaumwein liefert das auf Anwendung des 2,3,5-Triphenyl-Tetrazolium-Chlorids (TTC) beruhende Verfahren eine einfache, rasche und genaue Methode, vermittels welcher man auf Grund der Dehydrogenase-Enzymaktivität die Zahl der lebenden...
Elmentve itt :
Szerző: | Edelényi Miklós |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1968
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81285 |
Hasonló tételek
-
Direkt potenciometrikus klorid-tartalom meghatározás módszerösszehasonlító vizsgálata
Szerző: Kerekes László, et al.
Megjelent: (1992) -
A normál és a kóros juhtej klorid ion-tartalma
Szerző: Wagner Attila
Megjelent: (1971) -
Hús és húskészítmények kötőszövettartalmának meghatározása hidroxiprolintartalmuk alapján
Szerző: Szeredy Ida
Megjelent: (1970) -
Borok sárgavérlúgsó igényének meghatározása potenciometrikus titrálás alapján
Szerző: André László
Megjelent: (1970) -
Élelmiszerek cukortartalmának indirekt atomabszorpciós meghatározása a rézredukció alapján
Szerző: Sebestyén Róbert, et al.
Megjelent: (1985)