Biológiailag aktív kapszicidin kimutatása és meghatározása paprikában agardiffúziós módszerrel
Verfasserin arbeitete zwei Agardiffusionsverfahren zum Nachweis des Capsicidins, eines in einzelnen Teilen (Samen, Wurzel) der Paprikapflanze enthaltenen Steroidsaponin-Gemisches aus, auf Grund seiner die Hefen hemmenden antibiotischen Aktivität. Teststamm: Saccharomyces cerevisiae var. ellipsoideus...
Elmentve itt :
Szerző: | Gál Ilona Emma |
---|---|
Dokumentumtípus: | Cikk |
Megjelent: |
Lapkiadó Vállalat
Budapest
1968
|
Sorozat: | Élelmiszervizsgálati közlemények
|
Kulcsszavak: | Élelmiszervizsgálat - analitikai kémia - módszer, Élelmiszerkémia - módszer |
Tárgyszavak: | |
Online Access: | http://acta.bibl.u-szeged.hu/81273 |
Hasonló tételek
-
Biológiailag aktív anyagok kimutatása és meghatározása kozmetikai készítményekben
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1961) -
Kapszicidin, a paprika új, szteránvázas alkotórésze
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1966) -
Biológiailag aktív mikroelemek meghatározása néhány hazai élelmiszerben atomabszorpciós eljárással
Szerző: Lindnerné Szotyori Katalin, et al.
Megjelent: (1974) -
Ecetférgek kimutatása és mennyiségük meghatározása
Szerző: Hazslinszky Bertalan
Megjelent: (1959) -
Klórtartalmú növényvédőszerek kimutatása élelmiszerekben Beilstein-próbával
Szerző: Gál Ilona Emma
Megjelent: (1957)